İsrail, çocukların da aralarında bulunduğu katliamlara devam ediyor! Gazze dünyanın gözü önünde yok oluyor

Filistin haber ajansı WAFA’nın haberine göre İsrail ordusu, Gazze’nin kuzey ve orta kesiminde birçok noktaya saldırı düzenledi. Gazeteci Baha Ukaşe, eşi ve oğlu, kuzeydeki Cibaliya …

Filistin haber ajansı WAFA’nın haberine göre İsrail ordusu, Gazze’nin kuzey ve orta kesiminde birçok noktaya saldırı düzenledi.

Gazeteci Baha Ukaşe, eşi ve oğlu, kuzeydeki Cibaliya Mülteci Kampı’nda bir eve düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti.

Gazze şehir merkezinin eski şehir bölgesindeki Siyam ailesinin evine düzenlenen saldırıda çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Gazze şehrinin Az-Zeytun ve Es-Sabra mahallelerinde iki eve düzenlenen saldırılarda yine çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Sağlık ekipleri Sabra İlçesi’nde hedef alınan evde en az 3 kişinin cesedine ulaşırken, sivil savunma ve sağlık ekiplerinin İsrail ordusunun işgal ettiği Zeytun İlçesi’ne ulaşmakta zorluk çektiği belirtildi.

Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki saldırıların hedefi Az-Zawayida kasabası ve An-Nuseyrat Mülteci Kampıydı. Buradaki saldırılarda çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Hükümetin Gazze medya ofisi 6 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nde 7 Ekim 2023’ten bu yana öldürülen gazeteci sayısının 142’ye yükseldiğini duyurdu.

ULUSLARARASI KURUMLARA “YAKIT YARDIMI” ÇAĞRISI

Hastane doktorlarından Raid Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 2 günde Refah’tan Gazze’nin orta kesimine büyük bir göç dalgasının yaşandığını, daha önce 400 civarında olan nüfusun arttığını söyledi. bin, bu göçle birlikte 800 bini aştı.

Aksa Şehitleri Hastanesi’nin Gazze’nin orta kesiminde sağlık hizmeti veren tek hastane olduğuna işaret eden Hüseyin, 150 yatak kapasiteli hastanenin olağanüstü durumlarda 200 yatağa kadar çıkabileceğini ancak yeni göç dalgasıyla birlikte 600 hasta kapasitesinin bulunduğunu belirtti. şu anda hastanede tedavi görüyorlar.

Hüseyin, günlük 3 bin 500 litre akaryakıta ihtiyaç duyduklarını, daha önce de Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) aracılığıyla hastaneye her gün veya gün aşırı akaryakıt verildiğini ifade etti. son 5-6 gündür yakıt verilmediğini söyledi. Yakıtın gelmediğini, depolardaki yedek yakıtı kullandıklarını belirtti.

Hastanede 600 hasta ve yaralı, 500 diyaliz hastası, 24 prematüre bebek ve 12 yoğun bakım hastasının bulunduğunu, 5 ameliyathanenin sürekli çalıştığını kaydeden Hüseyin, hastanedeki sağlık hizmetlerinin 48 saatten kısa sürede duracağını belirtti.

İsrail ordusunun Refah’a kapsamlı bir saldırı başlatması halinde Gazze’nin orta kesiminde sağlık hizmeti verecek tek hastanenin Aksa Şehitleri Hastanesi olacağını söyleyen Hüseyin, uluslararası kurumlara hastaneye yakıt yardımı yapmaları çağrısında bulundu.

Hükümetin Gazze Medya Ofisi’nden dün yapılan açıklamada, 48 saat içinde yakıtın bitmesi nedeniyle Aksa Şehitleri Hastanesi’nde sağlık ve tıbbi hizmetlerin duracağı bildirildi.

Medya ofisinin verilerine göre, İsrail ordusunun 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda 33 hastane ve 54 sağlık merkezi hizmet dışı kaldı.

İsrail, çocukların da aralarında bulunduğu katliamlara devam ediyor!  Gazze dünyanın gözü önünde tüketiliyor - Resim: 2

HAYATTA KALAN ÇOCUKLAR OKULA GİTMEK İSTİYOR

İsrail saldırıları nedeniyle eğitim hakkından mahrum kalan Filistinli çocuklar, Aksa Şehitleri Hastanesi önünde toplandı.

Bir grup gencin düzenlediği gösteriye katılan çocuklar, “Eğitim hakkımızdır, eğitim talep ediyoruz” ve “Barış ve güvenlik içinde yaşamak istiyoruz” yazılı pankartlar taşıdı.

İsrail, çocukların da aralarında bulunduğu katliamlara devam ediyor!  Gazze dünyanın gözü önünde tüketiliyor - Resim: 3

9 yaşındaki Filistinli kız çocuğu İman, konuşmasında, “Biz de dünyadaki diğer çocuklar gibi huzur ve güven içinde yaşayıp, evlerimize, okullarımıza dönmek istiyoruz. Neden hayatımızı mahvettiler? Hak etmiyor muyuz?” Barış içinde yaşamak?” dedi.

İsrail’in masum çocukları öldürdüğünü söyleyen Iman, çocukların da diğer çocuklar gibi eski güzel hayatlarına, evlerine dönebilmeleri ve özgürlüklerine kavuşabilmeleri için dünya ülkelerine Gazze’deki savaşı durdurmaları çağrısında bulundu.