İsrail çıldırdı ve İspanya’yı yasakladı… İspanya’nın cevabı açık: Bizi kimse korkutamaz!

Sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada Katz, İspanya’nın Filistin konusundaki tutumuna tepki olarak İsrail’deki İspanyol misyonu ile Filistinliler arasındaki bağlantıyı kesme kararı aldığını belirterek, işgal altındaki …

Sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada

Katz, İspanya’nın Filistin konusundaki tutumuna tepki olarak İsrail’deki İspanyol misyonu ile Filistinliler arasındaki bağlantıyı kesme kararı aldığını belirterek, işgal altındaki Doğu Kudüs’teki İspanyol Konsolosluğu’nun işgal altındaki Batı’daki Filistinlilere hizmet vermesinin yasaklanacağını kaydetti. Banka.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Filistin’i tanıma kararı alan İspanya, Norveç ve İrlanda’nın Tel Aviv büyükelçilerinin Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığını duyurdu.

İspanya, Norveç ve İrlanda, 22 Mayıs’ta uluslararası hukuk ve ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararları uyarınca 28 Mayıs’ta Filistin’i 1967 sınırlarıyla tanıyacaklarını açıklamıştı.

İSPANYA’DAN SERT TEPKİ: BİZİ KİMSE KORUYAMAZ

İspanya Dışişleri Bakanı Albares, İsrail’in kararına ilişkin yaptığı açıklamada, “Filistinlilere hizmet edememenin ne demek olduğunu analiz edeceğiz. Tam olarak ne söylediklerini görmek istiyoruz. Eğer söyledikleri gibiyse, biz de açıkız.” protesto edeceğiz.” “Tanınma konusunda bizi korkutamaz” dedi.