İran, İsrail’e misilleme saldırısına başladı

Flaş Haber.. İsrail Devlet Televizyonu KANN, İran’ın İsrail’e misilleme saldırısı başlattığını duyurdu. İsrail, olası bir İran saldırısına karşı günlerdir tetikteydi. Başbakan Binyamin Netanyahu, İsraillilere bir …

Flaş Haber..

İsrail Devlet Televizyonu KANN, İran’ın İsrail’e misilleme saldırısı başlattığını duyurdu.

İsrail, olası bir İran saldırısına karşı günlerdir tetikteydi. Başbakan Binyamin Netanyahu, İsraillilere bir süredir olası bir İran saldırısına hazırlık yaptıklarını video mesajla bildirdi. İsrail’in hava sahasını kapattığını açıklamasının ardından İsrail Devlet Televizyonu KANN, İran’ın İsrail’e İHA saldırısı düzenlediğini bildirdi. İlk tespitlere göre saldırının çoğunlukla Irak üzerinden gerçekleştirildiği görüldü.

İsrail Ordusu, İran’dan hava saldırısı düzenlendiğini doğruladı. Ordu Sözcüsü Hagari, ayrı bir uyarı gerektiren başka saldırıların olması durumunda İsrail Savunma Kuvvetlerinin kamuoyunu bilgilendireceğini söyledi. İHA’ların İsrail hava sahasına girmesi durumunda sirenlerin çalacağını belirten Hagari, “Hedefleri en kısa sürede durdurmaya çalışacağız.”

Hagari ayrıca ordunun drone’ları engellemeye çalışması nedeniyle GPS kesintileri yaşanacağını da bildirdi.

İsrail savaş kabinesi toplandı. Saldırının ardından toplanan kabineden ilk görüntüler geldi.

İSRAİL HAVA KUVVETLERİNDEN AÇIKLAMA

Saldırıya ilişkin İsrail Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İran yakın zamanda kendi topraklarından İsrail Devleti topraklarına doğru bir İHA fırlattı. İsrail Silahlı Kuvvetleri yüksek alarmda, hava savunma sistemi de yüksek alarmda, Hava Kuvvetleri uçakları ve Donanma gemileri de gökyüzünü korumak için görev başında. İsrail Savunma Kuvvetleri tüm hedefleri izliyor. “Halktan İç Cephe Komutanlığı’nın talimatlarını ve İsrail Savunma Kuvvetleri sözcüsünün konuyla ilgili resmi açıklamalarını dinlemesini ve bunlara uymasını istiyoruz.”

İRAN: KAPSAMLI BİR SALDIRI BAŞLATTIK

İran devlet televizyonu, İsrail’e insansız hava araçlarıyla kapsamlı bir saldırı başlatıldığını bildirdi. Devlet bağlantılı İran medyası İsrail’e ikinci bir drone saldırısı düzenlendiğini bildirdi. İran Devrim Muhafızları’ndan yapılan açıklamada İsrail’e yönelik geniş çaplı bir saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

İran'ın İsrail'e hava saldırısı

İRANLI DEVRİM MUHAFIZLARINDAN AÇIKLAMA

İran Devrim Muhafızları, İsrail’e yönelik bir saldırı başlattığını doğrulayan bir bildiri yayınladı ve bunun, İsrail’in 1 Nisan’da Şam’daki İran konsolosluğu binasına düzenlediği ve aralarında iki generalin de bulunduğu çok sayıda İran Devrim Muhafızı üyesinin öldürüldüğü saldırıya yanıt olduğunu söyledi. öldürüldü.

Hamaney: SİYONİST REJİM CEZALANDIRILACAK

İranlı dini lider Hamaney, İsrail’e yönelik İHA saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Siyonist rejim cezalandırılacak” dedi.

İRAN SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

İran Savunma Bakanı, İHA’ları engellemek için hava sahasını İsrail’e açan herkesin hedef alınacağı uyarısında bulunan bir açıklama yaptı.

İran basınında yer alan haberlere göre İHA saldırılarının üçüncü dalgası da başladı.

BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA

İsrail’in güvenliğine tam destek verdiklerini belirten Beyaz Saray, İran’ın İsrail’e saldırı başlattığını belirterek, ABD Başkanı Joe Biden’ın Delaware’den dönüşünde Beyaz Saray Durum Odası’nda Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilileriyle görüşeceğini duyurdu.

İNGİLTERE’DEN AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili olarak İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, “İran rejiminin İsrail’e yönelik saldırısını en güçlü şekilde kınıyorum” dedi.

ÜRDÜN’DEN AÇIKLAMA

Irak menşeli İHA’ların Ürdün ve Suriye’ye yaklaştığı bildirildi. Reuters’te yer alan habere göre Ürdün, hava sahasını ihlal edecek İran İHA’larını veya savaş uçaklarını düşürmeye hazır olduğunu belirtti.

LÜBNAN HİZBULLAH’TAN AÇIKLAMA

Lübnan Hizbullahı: İşgal altındaki Golan’daki Keila kışlasında bulunan hava ve füze savunma karargâhını onlarca Katyuşa roketiyle bombaladık.

IRAK HAVA SAHASINI UÇUŞLARA KAPATTI

Irak’ın resmi haber ajansı INA’ya konuşan Ulaştırma Bakanı Rezzak el-Sadawi, hava sahasının tüm uçuşlara kapatıldığını duyurdu. Bakan, ülkedeki tüm uçuşların durdurulduğunu belirtti. Sivil Havacılık Otoritesi’nden yapılan açıklamada, Irak hava sahasının kapatılmasının geçici ve tedbir amaçlı olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca hava sahasının sabah 05.30’a kadar gelen ve giden tüm uçuşlara kapatıldığı ve duruma göre bu sürenin uzatılabileceği belirtildi.

Öte yandan Lübnan yönetimi, İsrail’e yönelik saldırının ardından tedbir amacıyla hava sahasının kapatıldığını bildirdi.