İntihar girişiminde bulunan mahkum son anda kurtarıldı

İsrailli bir mahkumun intihar girişiminin Kassam Tugayları tarafından son anda önlendiği bildirildi. Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, İsrailli bir mahkumun alıkonulurken intihara teşebbüs …

İsrailli bir mahkumun intihar girişiminin Kassam Tugayları tarafından son anda önlendiği bildirildi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, İsrailli bir mahkumun alıkonulurken intihara teşebbüs ettiğini ve son anda kurtarıldığını duyurdu.

Kassam Tugayları’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Birkaç gün önce tutulduğu yerde intihara teşebbüs eden bir düşman esirini son anda kurtardık.” ifadeler kullanıldı.

Açıklamada, “Bazı düşman esirlerin fiziksel ve ruhsal sağlıklarının bozulmasından düşmanı ve (İsrail Başbakanı Benjamin) Netanyahu’yu bizzat sorumlu tutuyoruz.” ifadelerine yer verildi.

KAHİRE’DEKİ TOPLANTILAR

Mısır ve Katar’ın arabuluculuğunda hazırlanan yeni ateşkes ve karşılıklı esir değişimi anlaşması Kahire’de tartışılıyor. İsrail, Hamas’ın ateşkes teklifine yanıt vermeden Kahire’ye heyet göndermeyeceğini ve savaşın sona erdirilmesini kabul etmediğini açıkladı.

Başta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu olmak üzere İsrail’in üst düzey isimleri, Gazze Şeridi’nin güneyinde en az bir kez zorla yerinden edilen yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin, İsrail’in uyarılarına rağmen sığındığı Refah’a karadan saldırı düzenleyeceklerini yineledi. uluslararası toplum.

Hamas ise imzalanacak esir takası anlaşmasında Gazze’deki savaşı sona erdirecek kalıcı ateşkesin güvence altına alınmasını talep ediyor.

İsrailli yetkililere göre Gazze Şeridi’nde bazıları canlı, bazıları ölü olmak üzere 130’dan fazla İsrailli tutuklu bulunuyor.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında öldürülen İsrailli tutukluların sayısının 70’i aştığını duyurdu. İsrailli tutukluların yakınları ve destekçileri, Refah’a yönelik saldırının “tutukluların hayatlarının hiçe sayılması anlamına geldiği” uyarısında bulundu. “