IMF’den Türkiye açıklaması: Mevcut reform programını destekliyoruz

IMF Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Bölümü Direktörü Alfred Kammer, Türkiye’deki reform programını desteklediklerini belirterek, “Türkiye’yi destekleyecek herhangi bir IMF …

IMF Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Bölümü Direktörü Alfred Kammer, Türkiye’deki reform programını desteklediklerini belirterek, “Türkiye’yi destekleyecek herhangi bir IMF programı konusunda herhangi bir tartışma yok.” söz konusu.

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında Avrupa bölge ekonomilerine ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

Türkiye ekonomisine ilişkin bir soru üzerine Kammer, Türkiye’de geçen yılın ortasında politika değişikliği, parasal tarafta ciddi bir sıkılaşma, mali tarafta ise deprem nedeniyle artan harcamaların karşılanması da dahil olmak üzere mali konsolidasyon gördüklerini söyledi.

Kammer, bu tarafta bir miktar başarı gördüklerini belirterek, enflasyonla mücadele tarafında başarının uzun zaman alacağını ifade etti. Kammer, “Ancak bu politika ortamı sayesinde Türk ekonomisine yönelik kırılganlıklar azaldı.” söz konusu.

Dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüklerini belirten Kammer, Şimşek’in “reformların uzun vadeli bir program olduğuna” dikkat çekerek bu programın yürütüleceğini söylediğini belirtti.

Kammer, “Programın kırılganlığı daha da azaltması, enflasyonu zaman içinde kalıcı olarak düşürmesi ve aynı zamanda yatırım için gerekli ortamı yaratması bekleniyor. Böylece büyüme modelinde bir değişiklik ve büyümede yeniden dengelenme yaşanacak.” dedi.

Türkiye’de yeni bir IMF programına ihtiyaç olup olmadığı ve bu konuda Türk yetkililerle görüşülüp görüşülmediği yönündeki soruya Kammer, “Öncelikle mevcut reform programını destekliyoruz. Ayrıca takip edilen programı Türkiye’ye de tavsiye ederiz” dedi. Orada ekonomi ekibi tarafından Türkiye’yi desteklemeyi amaçlayan herhangi bir IMF programı “Programla ilgili bir tartışma yok.”