Himalayalar’da yapılan temizlikte 11 ton çöp toplandı, 4 ceset ve 1 insan iskeleti bulundu!

Ordu ekibi, 8 bin 848 metre 86 santimetreyle dünyanın en yüksek dağı olan Everest Dağı, Lotse Dağı ve Nuptse Dağı bölgelerini kapsayan zorlu temizlik gezisi …

Ordu ekibi, 8 bin 848 metre 86 santimetreyle dünyanın en yüksek dağı olan Everest Dağı, Lotse Dağı ve Nuptse Dağı bölgelerini kapsayan zorlu temizlik gezisi sırasında ayrıca 4 dağcı cesedi ve bir insan iskeleti buldu.

7 Nisan’da Ordu, 2024 temizlik kampanyasını duyururken, “Dağ Temizleme Kampanyasının amacının, güçlü Himalayalar’da, özellikle de kırılgan ve hassas yüksek rakımlı bölgede insan kaynaklı kirliliği kontrol etmek olduğunu” belirtmişti. , değişen iklim çağında.”

Nepal Genelkurmay Başkanı Orgeneral Prabhu Ram Sharma, Dünya Çevre Günü olan Çarşamba günü 55 günlük temizlik kampanyasının başarıyla tamamlanmasını kutlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı açıklamada, “Olumsuz hava ve koşullara rağmen yaklaşık 11 Bu kampanya sırasında tonlarca çöp, 4 insan cesedi ve 1 iskelet toplandı.” ” söz konusu.

Nepal ordusu, temizlik çalışmalarının başladığı 2019 yılından bu yana Everest Dağı zirvesi de dahil olmak üzere bu dağlık bölgelerden 12 ceset ve 180 ton çöp topladı.

Nepal hükümeti, mayıs ayında sona eren bahar tırmanış sezonunda 421 dağcıya zirveye tırmanma izni verdi. Geçen yıl rekor kırılmış ve 478 dağcıya izin verilmişti. Bu sayılara Nepalce rehberler dahil değildir. Bu yıl dağa 600 kişinin tırmandığı tahmin ediliyor.

Bu yıl ayrıca sekiz dağcı öldü veya kayboldu. Geçen yıl bu sayı 19’du.