Her geçen gün artıyor… 2024 yılı başından bu yana 63 bin vaka görüldü

Yemen’de kolera vakaları her geçen gün artıyor. Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Yemen’de 2024 yılı başından bu yana 63 binden fazla kolera vakasının görüldüğünü belirtti. MSF’den …

Yemen’de kolera vakaları her geçen gün artıyor.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Yemen’de 2024 yılı başından bu yana 63 binden fazla kolera vakasının görüldüğünü belirtti.

MSF’den yapılan yazılı açıklamada, toplam 22 ilin bulunduğu Yemen’de 20 şehirde kolera vakalarında ciddi bir artış olduğu belirtildi.

Yerel yetkililerin verilerine göre ülkede yılbaşından 31 Mayıs’a kadar 63 binden fazla kolera vakası kaydedildi.

Yaklaşık 10 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle Yemen, insani koşullar ve sağlık açısından dünyanın en kötü krizlerinden birini yaşamaya devam ediyor.

Ülkede savaş nedeniyle birçok salgın hastalık yayılırken, 2024 yılının başından itibaren kolera vakalarında ciddi bir artış yaşandı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre Yemen’deki sağlık tesislerinin yalnızca yüzde 51’i tam kapasite çalışıyor, yüzde 36’sı ise sınırlı hizmet veriyor.

Kolera salgını, hijyenik su ve gıdaya erişimin sınırlı olması nedeniyle tüm dünyada, Afrika ülkelerinde ve çatışma bölgelerinde hızla yayılmaya devam ediyor.

Kolera hastalığının 11 Afrika ülkesinde ciddi boyutlara ulaştığı biliniyor.