Hayvan kaçakçısı yılan zehiriyle intihar etti

Geçtiğimiz günlerde Tayland’dan Güney Afrika’ya hayvan kaçırmaya çalışırken yakalanan 28 yaşındaki Marius Joubert, polisin evinde yaptığı arama sırasında kendisini zehirli bir yılanın ısırmasına neden olarak …

Geçtiğimiz günlerde Tayland’dan Güney Afrika’ya hayvan kaçırmaya çalışırken yakalanan 28 yaşındaki Marius Joubert, polisin evinde yaptığı arama sırasında kendisini zehirli bir yılanın ısırmasına neden olarak intihar etti.

Güney Afrika polisi evinde arama yaparken hayvanların aç olduğunu ve onları beslemek istediğini belirten Joubert, zehirli kobra yılanının bulunduğu kafese elini sokarak kendisini iki kez ısırdı. Dakikalar içinde yere yığılan adam, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hayvan tacirlerinin oldukça ağır cezalara çarptırıldığı Güney Afrika’da, şüpheli Joubert’in en az 25 yıl hapis cezasına çarptırılmak üzere olduğu ve bu nedenle hapse girmek yerine intihar ettiği tahmin ediliyor.

GÜNEY AFRİKA’DA YILANIN ZEHİRİNİN panzehiri YOK

Olay anında görevde olan Polis Baş Müfettişi Reinet Meyer, yaptığı açıklamada Joubert’in karakoldan eve kelepçeli olarak getirildiğini ancak evde çok sayıda zehirli hayvanın bulunması üzerine polislere yardımcı olmak için kelepçelerin çıkarıldığını belirtti. . Meyer ayrıca Joubert’in Güney Afrika’ya yabancı Çinhindi tüküren bir kobra türü olan son derece zehirli bir yılan tarafından ısırıldığını, ülkede bu yılan türüne karşı panzehir bulunmadığını belirtti.

70’DEN FAZLA HAYVAN EVİ EHLİYET EDİLDİ

Polis ekipleri Joubert’in evinde yaptığı aramada timsah, iguana, monitör kertenkelesi, tarantula, kirpi ve gelincik olmak üzere toplam 70 farklı hayvan ele geçirdi. Hayvanlar daha sonra Johannesburg Yaban Hayatı Hastanesi ekipleri tarafından koruma altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.