Gazze’ye yönelik saldırıların açıkça durdurulmasını içermeyen bir anlaşmayı asla kabul etmeyeceğiz.

İsrailli bir yetkili, Hamas’la esir değişimi anlaşması için yürütülen dolaylı müzakerelerde anlaşmaya varılsa bile Gazze’deki saldırılarına son vermeyeceklerini açıkladı. İsrail ile Hamas arasındaki dolaylı esir …

İsrailli bir yetkili, Hamas’la esir değişimi anlaşması için yürütülen dolaylı müzakerelerde anlaşmaya varılsa bile Gazze’deki saldırılarına son vermeyeceklerini açıkladı.

İsrail ile Hamas arasındaki dolaylı esir değişimi görüşmelerinden haberdar olan İsrailli bir yetkili, konuyla ilgili Times of Israel gazetesine açıklama yaptı.

İsrailli yetkili, Tel Aviv yönetiminin, esir takası anlaşması kapsamında Gazze’deki saldırılara son verilmesini asla kabul etmeyeceğini söyledi.

İsrailli yetkili ayrıca ülkesinin, esir değişimi kapsamında saldırıları geçici olarak askıya alsa da kaldırmasa da Refah’a kara saldırısı düzenleyeceğini belirtti.

HAMAS: İSRAİL ANLAŞMAYA ULAŞILMASINI ENGELLİYOR

İsmi açıklanmayan bir Hamas yetkilisi, Mısır’ın başkenti Kahire’de yürütülen esir değişimi ve ateşkes anlaşması müzakerelerine ilişkin yaptığı açıklamada, “İsrail, saldırıların devamında ısrar ederek anlaşmayı engelliyor. “Siyonist varlık, esirlerini kurtarmak için bir anlaşma arıyor ancak bunu saldırının sona ermesiyle ilişkilendirmiyor” dedi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırıları aralıksız devam ederken Mısır’da ateşkes görüşmeleri sürüyor. İsrail ile Hamas arasında başkent Kahire’de yürütülen esir değişimi ve ateşkes anlaşması müzakerelerinin sonuç verip vermeyeceği ilgiyle izleniyor. Adı açıklanmayan bir Hamas yetkilisi, müzakerelere ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İsrail, saldırıların devamında ısrar ederek anlaşmaya varılmasını engelliyor. “Siyonist varlık, esirlerini kurtarmak için bir anlaşma arıyor ancak bunu saldırının sona ermesiyle ilişkilendirmiyor” dedi.

Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan yetkili, Hamas’ın “Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulmasını açıkça içermeyen bir anlaşmayı asla kabul etmeyeceğini” vurguladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu anlaşmanın önündeki en büyük engel olmakla suçlayan Hamas yetkilisi, “Elimizdeki bilgiler, Netanyahu’nun kişisel nedenlerle anlaşmaya varılmasını engellediğini doğruluyor.”

HAMAS’TAN İSRAİL ORDUSUNA REFAH TEHDİDİ

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi İzzat el-Rişk, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah şehrine kara operasyonu başlatması halinde başarısız olacağını ve mağlup olacağını belirtti.

Rishk’in konuya ilişkin açıklaması Hamas’ın Telegram platformundaki hesabında yayınlandı.

Rishk açıklamasında, “Bizi Refah’a kara operasyonuyla tehdit ediyorlar, biz de onları başarısızlığa uğratıp yeneceğimize söz veriyoruz.” dedi.

Hamas yetkilisi Rishk’in açıklaması, Gazze Şeridi’nde ateşkes görüşmeleri için yola çıkan Hamas heyetinin başkent Kahire’ye ulaşmasından kısa süre sonra geldi.

Mısır medyası, Gazze Şeridi’nde ateşkes görüşmeleri için yola çıkan Hamas heyetinin bugün başkent Kahire’ye ulaştığını duyurdu.