Gazze’de annesinin rahminden kurtarılan bebek hayatını kaybetti

Prematüre kız çocuğunun kaldırıldığı Birleşik Arap Emirlikleri hastanesinden yapılan açıklamada Sabrin el-Ruh’un perşembe günü hayatını kaybettiği belirtildi ancak daha fazla ayrıntı verilmedi. “Refah’taki Birleşik Arap …

Prematüre kız çocuğunun kaldırıldığı Birleşik Arap Emirlikleri hastanesinden yapılan açıklamada Sabrin el-Ruh’un perşembe günü hayatını kaybettiği belirtildi ancak daha fazla ayrıntı verilmedi.

“Refah’taki Birleşik Arap Emirlikleri hastanesinden bir telefon aldım (…) ve bana durumunun kötüleştiğini, onu kurtaramadıklarını ve ailesini vuran bombardımanda ölen ailesine katıldığını söylediler. Yaklaşık bir hafta önce Refah’ın doğusundaki evimdeydim” dedi bebeğin amcası Rami ash-Sheikh.

Amca, naaşı dün hastaneden aldığını belirterek, “Babası Şükrü’nün mezarını açıp oraya, Refah’ın Avni Daher mezarlığına gömdüm” dedi.

Anne doğum yaptıktan sonra öldü

Bir cerrah, anne Sabrin el-Sakani’nin başından ve karnından ciddi şekilde yaralandığını ve zorlukla nefes aldığını söyledi. Sağlık ekipleri kadını muayene ettiğinde hamile olduğunu anladı ve bebeğin sezaryenle dünyaya gelmesine karar verdi. Birkaç dakika sonra anne hayatını kaybederken, bebeğin babası ve kız kardeşi de hastaneye ölü olarak getirildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre ailenin evine düzenlenen saldırıda en az 19 kişi hayatını kaybetti. BM’ye göre, Refah’ta yaklaşık 1,5 milyon insan yaşıyor; buna Gazze Şeridi’nde altı aydan uzun süredir devam eden bombalamalar ve çatışmalar nedeniyle yerlerinden edilen bir milyondan fazla kişi de dahil (nüfus 2,4 milyon).

İsrail, Hamas’ın kalan son taburlarının da Refah’ta toplandığını iddia ediyor ve onları yok etmek için oraya saldırı düzenleyeceğini söylüyor.

Hamas’ın kontrolündeki Sağlık Bakanlığı’na göre savaşta çoğunluğu sivil 34.356 Filistinli hayatını kaybetti.