Filistin devleti kurulmadan barış olmaz

Rusya lideri Putin, Filistin devleti kurulmadan bölgede barışın sağlanamayacağını söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına ilişkin, “Şu anda Gazze ve …

Rusya lideri Putin, Filistin devleti kurulmadan bölgede barışın sağlanamayacağını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına ilişkin, “Şu anda Gazze ve Refah’ta yaşananlar savaşa benzemiyor. Bu, sivil nüfusun tamamen yok edilmesine benzer. “Filistin devleti kurulmadan bölgede barış olmayacaktır” dedi.

Rusya’nın St. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg’da düzenlenen Uluslararası Ekonomik Forum’da (SPIEF) düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına değindi. Rusya’nın Filistin’e yönelik tutumunun aynı olduğunu belirten Putin, “Rusya’nın tutumu aynıdır ve konjonktüre bağlı değildir. Biz Filistin devletini Sovyet döneminden bu yana uzun süredir bu şekilde tanıyoruz. Bu anlamda bizim tavrı değişmedi.”

Bölgedeki çatışmanın ABD’den kaynaklandığını yineleyen Putin, “İsrail ve Filistin’deki durum, bu bölgede siyaseti tekeline alan ABD’nin eylemlerinden kaynaklanmaktadır.” İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırılarını sert bir şekilde eleştiren Putin, “Şu anda Gazze ve Refah’ta yaşananlar bir savaşa benzemiyor. Bu, sivil halkın tamamen yok edilmesi gibidir.”

Barışa ulaşmanın tek yolunun Filistin devletinin kurulması olduğunu yineleyen Putin, “Filistin devleti kurulmadan bölgede barış olmayacaktır.”