Eurovision’a Filistin bayraklarıyla girmek yasaklandı

Avrupa Yayın Birliği’nden (EBU) yapılan açıklamada, şarkı yarışmasının yapılacağı Malmö Arena’ya Filistin bayrağı veya siyasi mesaj içeren pankartla girmeye çalışanların durdurulacağı ve bu kişilerin girişlerinin …

Avrupa Yayın Birliği’nden (EBU) yapılan açıklamada, şarkı yarışmasının yapılacağı Malmö Arena’ya Filistin bayrağı veya siyasi mesaj içeren pankartla girmeye çalışanların durdurulacağı ve bu kişilerin girişlerinin durdurulacağı belirtildi. Filistin bayrakları veya pankartları kaldırılacak.

İsveç Filistin Grubu’ndan yapılan açıklamada, İsrail’in 11 Mayıs’ta düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması’na katılımının Malmö’de protesto edileceği belirtildi.

Açıklamada, “Soykırım Özgür Şarkı Yarışması” adı altında düzenlenen protestoda yerel sanatçıların da sahne alacağı kaydedildi.

İsveç devlet televizyonu SVT’nin haberine göre Malmö Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Nils Norling, şehre 100 bin göstericinin geleceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Gösteriler sırasında herhangi bir olay yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri alacaklarını belirten Norling, Norveç ve Danimarka’dan polis ekiplerinin destek için Malmö’ye geleceğini duyurdu.