Ermenistan’ın işgal ettiği 4 köy Azerbaycan’a iade edilecek

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sınırların belirlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev ve Ermenistan Başbakan Yardımcısı Mher Grigoryan başkanlığında sınır belirleme komisyonlarının …

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sınırların belirlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev ve Ermenistan Başbakan Yardımcısı Mher Grigoryan başkanlığında sınır belirleme komisyonlarının 9’uncu toplantısı iki ülke sınırında gerçekleştirildi. Azerbaycan’dan toplantıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 19 Nisan 2024 tarihli 8’inci toplantı protokolüne ilişkin çalışmaların görüşüldüğü, Azerbaycan ile Ermenistan’ın 2024 yılında Ermenistan’ın işgal ettiği 4 köyün iadesine ilişkin protokol imzaladığı belirtildi. Azerbaycan’a 1. Karabağ Savaşı.

Protokole göre, Sovyetler Birliği’nin dağıldığı dönemde mevcut olan sınıra uygun olarak Azerbaycan’ın Gazah vilayetine doğru sınırın belirlenmesi kararlaştırıldı ve hat Bağanis (Ermenistan)-Bağanis Ayrım ( Azerbaycan), Voskepar (Ermenistan)-Aşağı Eskipara (Azerbaycan), Kirants (Ermenistan’ın)-Heyrimli (Azerbaycan) ve Berkaber (Ermenistan)-Kızılhacılı (Azerbaycan) köyleri arasından geçecektir.

Açıklamada, bir sonraki toplantının tarih ve yerinin çalışma düzeni içerisinde belirleneceği kaydedildi.