Donald Trump “sus parası” davasında suçlu bulundu

Jüri, Trump’ın 6 haftadır devam eden “sus para” davasında kararını verdi. Mahkemenin 7’si erkek 12 kişiden oluşan jüri heyeti, Trump’ın “sus para” davasında kendisine yöneltilen …

Jüri, Trump’ın 6 haftadır devam eden “sus para” davasında kararını verdi.

Mahkemenin 7’si erkek 12 kişiden oluşan jüri heyeti, Trump’ın “sus para” davasında kendisine yöneltilen 34 ayrı suçlamanın tamamından suçlu olduğuna karar verdi.

Böylece ABD tarihinde ilk kez, kendisine yöneltilen suçlamalarla hakim karşısına çıkan eski bir başkan suçlu bulundu.

Jüri kararının ardından medyaya kısa bir açıklama yapan Trump, “Bu utanç verici ve hileli bir yargılamaydı. Burada yaşananları insanlar biliyor. Ben çok masum bir adamım. Ülkemizi ve anayasamızı savunuyorum.” dedi.

Ülkenin cehenneme döndüğünü savunan Trump, davanın siyasi rakipleri tarafından gündeme getirildiğini yineleyerek, “Ülkemiz büyük dertte, bu hileli bir karar, bu hakimin bu davayı görmesine asla izin verilmemeliydi” dedi. ” dedi.

Davaya başkanlık eden Yargıç Juan Merchan, jürinin kararını açıkladıktan sonra Trump’a verilecek ceza için 11 Temmuz 2024 tarihini belirledi.

TRUMP’IN “Hush PAY” DAVASI

ABD Başkanı Trump, 2016 başkanlık seçimleri sırasında yetişkinlere yönelik filmlerde rol alan Stormy Daniels’a yasa dışı “susma ücreti” ödenmesine ilişkin Manhattan Bölge Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 18 Mart 2023’te büyük jüri tarafından suçlanmıştı. .

Trump, 4 Nisan 2023’te New York’ta “sus parası” ve ilgili kayıtlarda sahtekarlık suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Kendisine yöneltilen 34 ayrı suçlamayı reddeden Trump, kendisine yöneltilen iddiaları “siyasi cadı avı” olarak nitelendirdi ve suçlamaları “seçimlere müdahale” olarak gördüğünü belirtti.

Trump, “Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıkan ilk eski başkan” olarak kaydedildi.