“Burası biraz sıcak, klimaya ihtiyacınız olmadığından emin misiniz?”

Çin’de hükümet vatandaşları tüketici harcamalarını artırmak için yeni cihazlar almaya çağırıyor. Son model çamaşır makineniz var mı? Buzdolabınız kaç yıllık? Burası biraz sıcak, klimaya ihtiyacınız …

Çin’de hükümet vatandaşları tüketici harcamalarını artırmak için yeni cihazlar almaya çağırıyor.

Son model çamaşır makineniz var mı? Buzdolabınız kaç yıllık? Burası biraz sıcak, klimaya ihtiyacınız olmadığından emin misiniz? Bunların hepsi, yerel yönetimler tarafından mahalleleri izlemek ve bulgularını raporlamak üzere görevlendirilen yetkililer tarafından sorulan sorulardır.

Ekonomik büyümeyi ve zayıf iç talebi teşvik etmek isteyen Çin hükümeti, insanlardan eski arabalarını, çamaşır makinelerini ve diğer ev aletlerini takas etmelerini ve hatta evlerini yeniden düzenlemelerini istemek için şebeke çalışanlarını kullanıyor.

İktidardaki Çin Komünist Partisi yetkilileri, 1950’lerin sonlarındaki Büyük İleri Atılım sırasında Britanya ve ABD ekonomilerini geride bırakmak amacıyla insanlardan tencerelerini ve metalden yapılmış her türlü eşyayı arka bahçedeki fırınlarda eritmek için teslim etmelerini talep etmişti.

Şimdi de benzer endişeler doğrultusunda hareket eden yetkililer, insanlardan her türlü tüketim malını satın almalarını, daha lüks bir araba satın almalarını ve evlerini yenilemelerini istiyor; bunların tümü yerel işletmelerle çalışan hükümet tarafından sübvanse ediliyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından 12 Nisan’da açıklanan ülke çapındaki tüketim malları değişim programı, yürürlüğe girecek yeni emisyon standartlarıyla birlikte bu yıl ev aletlerinin geri dönüşümünü 2023’e kıyasla yüzde 15, otomobil döviz kurunu ise yüzde 45 artırmayı hedefliyor 2025 yılında.

Ticaret Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanan belgenin bir kopyasına göre, “Eski tüketim mallarını yenileriyle değiştirmek”, bu yıl 15 devlet dairesi tarafından ikinci el otomobil ticaretini artırmanın yanı sıra “anahtar görev” olarak tanımlandı. Planın odak noktasının “iç talebi genişletmek” ve insanların “daha iyi yaşam” ihtiyacını karşılamak olduğu belirtiliyor.

Geçtiğimiz hafta Hebei Daily’de yayınlanan bir rapora göre, çevrimiçi perakendeci JD.com’un Shijiazhuang şubesi, o tarihten bu yana klimalar, çamaşır makineleri, buzdolapları ve diğer mutfak ve banyo ekipmanlarında yüzde 35’e varan indirimler sunmak için ev aletleri üreticileriyle ortaklık kurdu. yapılmış.

Gazeteye göre, yeni beyaz eşya alanlara 1.000 Yuan’a kadar sübvansiyon sağlanırken, Shijiazhuang Yuhua Otomobil Parkı’ndaki otomobil satış ve servis merkezleri de yeni otomobil satışlarını artırmak için takas politikaları sunuyor.

Bu arada WeChat grubu kullanıcılarının geçen hafta yayınladığı ekran görüntülerine göre yetkililer, insanlarla ev aletlerinin durumu ve bunları değiştirme planları hakkında da anket yapıyor ve hane halkının yetkililerin istediği tüm bilgileri bir forma yazmasını sağlıyor.