BM Genel Sekreteri Gutarres, İran ve İsrail konusunda ılımlılık çağrısında bulundu

BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail’in çağrısı üzerine acilen toplanan BMGK’de yaptığı konuşmada, Ortadoğu’da artan gerilimin bölge ve dünya için tehlikeli olduğuna dikkat çekti. “Şu anda …

BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail’in çağrısı üzerine acilen toplanan BMGK’de yaptığı konuşmada, Ortadoğu’da artan gerilimin bölge ve dünya için tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

“Şu anda kısıtlama ve gerilimi azaltma zamanı.” Guterres, yaptığı açıklamada, İran’ın hava saldırılarıyla bölgede gerilimi daha da tırmandırmasını kınadığını kaydetti. Guterres, taraflara ılımlılık çağrısını hatırlattı.

İsrail’in o gün İran’ın Şam’daki diplomatik misyonuna düzenlenen saldırıyı da kınadığını hatırlatan Guterres, “Ortadoğu’da birçok cephede askeri çatışmalara neden olabilecek adımlardan kaçınılmalıdır.” değerlendirmesini yaptı.

GAZZE’DE ACİL DURDURMA KAMERALARI

Öte yandan Guterres, Gazze’deki insani krizin büyüdüğünü ve bölgede acil ateşkes sağlanmasının gerekliliğini vurgulayarak, hem rehinelerin serbest bırakılması hem de bölgeye insani yardım ulaştırılması konusunda herkesin sorumluluğu olduğuna işaret etti.

Guterres konuşmasının sonunda “Yeni savaşları ne bölge, ne de dünya kaldırabilir” dedi. dedi.