Binance kurucusu Changpeng Zhao 4 ay hapis cezasına çarptırıldı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in kurucusu Changpeng Zhao, kara para aklamayı önleme yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla açılan dava kapsamında ABD’nin Seattle Federal Mahkemesi’nde …

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in kurucusu Changpeng Zhao, kara para aklamayı önleme yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla açılan dava kapsamında ABD’nin Seattle Federal Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Savcıların caydırıcılık açısından emsal teşkil etmesi amacıyla 3 yıl hapis cezası talep ettiği duruşmada Zhao’nun avukatları, müvekkillerinin hatasını kabul ederek, kendisinin ABD’ye gönüllü olarak geldiğini ve adli makamlarla işbirliği yaptığını hatırlatarak 5 ay denetimli serbestlik talebinde bulundu. serbest bırakmak.

Mahkeme, Zhao’nun 4 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verirken, Yargıç Richard Jones kararın gerekçesine ilişkin şunları söyledi: “Yasal düzenlemelere tam olarak uyulmasını sağlayacak imkan, mali kapasite ve insan gücüne sahip olmanıza rağmen başarısız oldunuz. böyle yaparak.”

4,3 MİLYAR DOLAR CEZA UYGULANDI

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kara para aklamayı önleme yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle geçtiğimiz Kasım ayında ABD’de 4,3 milyar dolar para cezasına çarptırıldı. Binance kurucusu Zhao, soruşturmada yetkililerle işbirliği yapmayı kabul etti ve aynı zamanda CEO görevinden de istifa etti. Zhao ayrıca bireysel olarak 50 milyon dolar para cezası ödemeyi de kabul etti.