Biden’ın ateşkes teklifini olumlu buluyoruz

Hamas, Biden’ın Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında dile getirdiği 3 aşamalı yeni ateşkes önerisine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Biden’ın konuşmasında yer alan kalıcı ateşkes, …

Hamas, Biden’ın Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında dile getirdiği 3 aşamalı yeni ateşkes önerisine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Biden’ın konuşmasında yer alan kalıcı ateşkes, İsrail’in Gazze’den çekilmesi, yeniden imar ve esir değişimine ilişkin yazılara hareketin olumlu baktığı belirtilerek, şöyle devam edildi: “ABD’nin bu tutumu ve uluslararası ve bölgesel arenadaki desteği Gazze’deki savaşın sona ermesi gerektiği yönünde “Oluşan görüş, halkımızın efsanevi kararlılığının ve kahraman direniş güçlerinin sonucudur.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Hamas’ın “kalıcı ateşkes, İsrail ordusunun Gazze’den tamamen çekilmesi, yeniden yapılanma, yerinden edilenlerin evlerine dönüşü ve ciddi bir esir değişimi” esasına dayalı her türlü öneriye yapıcı ve olumlu yanıt verdiği belirtildi. İsrail bu anlaşmaya uyacağını açıkça ilan etti. Bir şekilde yanıt vermeye hazır olduğu vurgulandı.

Biden, Beyaz Saray’da yaptığı konuşmada, İsrail’in 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes teklifi sunduğunu, ilk aşamada İsrail’in Gazze’deki yerleşim yerlerinden çekilmeyi ve 6. -haftalık ateşkes süresi.

Biden, çatışmaların kalıcı olarak durdurulmasına geçişle ilgili müzakerelerin yapılacağı ikinci aşamada, erkek askerler de dahil olmak üzere hayatta kalan tüm rehinelerin serbest bırakılacağını, İsrail’in (ilk aşamada) geçici olarak Gazze’den çekileceğini belirtti. Ateşkes, çatışmaların kalıcı olarak durdurulmasına dönüşecek ve ikinci aşamada taraflar tüm konularda anlaşmaya varacak. Ateşkesin sağlanması ve ateşkesin kalıcı hale gelmesi durumunda üçüncü aşamaya geçileceğini, bu aşamada Gazze’nin yeniden imar sürecinin gündeme geleceğini ve tarafların elinde kalan ölü rehinelerin teslim edileceğini belirtti. üzerinde.