Biden ve Netanyahu telefonda görüştü

ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu telefon görüşmesi yaptı. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, “Başkan Biden, bugün erken saatlerde Başbakan Netanyahu ile …

ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu telefon görüşmesi yaptı. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, “Başkan Biden, bugün erken saatlerde Başbakan Netanyahu ile görüştü. “Başkan, İran’ın bu ayın başındaki füze ve insansız hava aracı saldırısına karşı başarılı savunmasının ardından İsrail’in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığını yeniden teyit etti.”

Açıklamada, toplantıda Gazze Şeridi’nde ateşkes için devam eden müzakerelerin ve İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasının da ele alındığı, Biden ile Netanyahu’nun insani yardımların artırılması ve yardım için yeni geçiş noktaları açılmasının da görüşüldüğü belirtildi. Açıklamada, Biden’ın toplantıda insani yardımların yardım kuruluşlarıyla tam koordinasyon içinde sürdürülmesi ve geliştirilmesi gerektiğini vurguladığı belirtildi.
Açıklamada Biden ve Netanyahu’nun Refah konusunu da görüştüğü belirtilerek, “Başkan net duruşunu yineledi.”

ABD, uygun ve inandırıcı bir insani plan olmadan İsrail’in Refah şehrine yönelik askeri operasyonunu destekleyemeyeceğini açıklamıştı.