Beyaz Saray’dan İsrail’e silah satışına ilişkin kritik açıklama

Kritik açıklama Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby tarafından yapıldı. Kirby, Washington’da gazetecilere verdiği demeçte, herkesin silah sevkıyatını durdurmaktan bahsettiğini söyledi. “Silahlar hâlâ …

Kritik açıklama Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby tarafından yapıldı.

Kirby, Washington’da gazetecilere verdiği demeçte, herkesin silah sevkıyatını durdurmaktan bahsettiğini söyledi.

“Silahlar hâlâ İsrail’e gönderiliyor ve her şeyin (silahların) büyük kısmını kendilerini savunmak için alıyorlar.” Kirby, Kongre’den gelen ek taleplerle elde ettikleri her kuruşu İsrail’in ihtiyaç duyduğu yetenekleri sağlamak için harcamayı taahhüt ettiklerini ve bu taahhüdü sürdüreceklerini vurguladı.

Kirby, Refah kentinde kapsamlı bir kara operasyonuna alternatif sunmak amacıyla Hamas liderlerine ilişkin istihbaratı İsrail’e verdiklerini belirterek, “Aynı zamanda (Gazze’deki Hamas lideri Yahya) Sinvar, İsrail gibi liderleri hedef almalarına da yardımcı olabiliriz. Açıkçası bunu İsraillilerle her zaman yapıyoruz” dedi.

Bunun üzerine Kirby, basın mensuplarının yönelttiği sorulardan kaçınarak ifadesini değiştirerek, “Operasyonel güvenlik için terörle mücadeleyi nasıl desteklediğimizin ayrıntılarına girmeyeceğim.” söz konusu.

Kirby, “Onlara spesifik hedefleme konusunda yardım ettiğimizi söylemedim. Hamas liderlerini takip etmeye devam etmeleri için gerekli koşulları sağlamaya yardımcı olabiliriz ve onlarla terörle mücadele konusunda muazzam bir işbirliğimiz var” dedi. dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, AA muhabirinin Hamas liderlerini hedef almak amacıyla Tel Aviv yönetimine istihbarat sağlanmasına ilişkin açıklama talebine yanıt vermedi.

Öte yandan Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, günlük basın toplantısında ABD’nin İsrail’e milyarlarca dolarlık güvenlik yardımı sağladığını hatırlatarak, sevkıyatı yapılan silahlarla ilgili “Şu anda bazı yakın vadeli güvenlik yardımlarını gözden geçiriyoruz” dedi. geçen hafta durdu. İfadesini kullandı.

KAPSAMLI REFAH SALDIRILARINA KARŞI BİDEN YÖNETİMİ

ABD Başkanı Joe Biden, dün CNN’e verdiği röportajda İsrail’in geniş çaplı bir saldırıyla Refah’a girmesi halinde silah göndermeyi bırakacağını söylemişti.

ABD Başkanı, “Eğer Refah’a girerlerse henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmemişlerdir, girerlerse o zaman Refah’ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirtmiş oldum” dedi. Bir açıklama yaptı.

Biden yönetimi, İsrail’in Refah’a yönelik, sivilleri korumaya yönelik gerçekçi bir plan içermeyen her türlü kapsamlı kara saldırısına, daha fazla sivilin ölümüne yol açacağı ve insani krizi tırmandıracağı endişesiyle karşı çıkıyor.