Başörtüsü nedeniyle işten atılan kadına 14 bin dolar tazminat ödenecek

İsveç’te başörtüsü taktığı için işten kovulan kadına 14 bin dolar tazminat verilecek. İsveç’te, dini nedenlerle taktığı başörtüsü nedeniyle çalıştığı havayolu şirketinden kovulan kadına, “ayrımcılığa uğradığı” …

İsveç’te başörtüsü taktığı için işten kovulan kadına 14 bin dolar tazminat verilecek.

İsveç’te, dini nedenlerle taktığı başörtüsü nedeniyle çalıştığı havayolu şirketinden kovulan kadına, “ayrımcılığa uğradığı” gerekçesiyle yaklaşık 14 bin dolar (150 bin kron) tazminat ödenmesine karar verildi. “.

İsveç Ayrımcılık Ombudsmanı Lars Arrhenius, yazılı açıklamasında şunları söyledi: “Dini sembollere izin vermeyen ve tek tip giyim politikası uygulayan bir havayolu şirketi, bir kadını, iş başvurusunu kabul ettiği halde başörtülü olduğu için işe almadan işten çıkararak ayrımcılığa neden olmuştur. ” değerlendirmesini yaptı.

Dini sembolleri yasaklayan tek bir düzenlemenin özellikle başörtülü ve peçeli Müslüman kadınlar üzerinde olumsuz etkileri olduğunu vurgulayan Arrhenius, “İş piyasasında eşitlik ve din özgürlüğü işverenin çıkarlarıyla çatışmamalı. Ancak böyle bir durumda Denge, din özgürlüğü hakim olmalı.” dedi.

Kadını maruz kaldığı ayrımcılık ve ihlal nedeniyle haklı bulduklarını belirten Arrhenius, benzer olayların yaşanmaması adına havayolu şirketinin kadına yaklaşık 14 bin dolar (150 bin kron) tazminat ödemesine karar verildiğini söyledi. gelecekte.

Söz konusu kadın, ayrımcılığa uğradığı gerekçesiyle 2023 yılında Ayrımcılık Ombudsmanı’na şikayette bulunmuştu.