Azerbaycan ile Ermenistan arasında “barış anlaşması” konulu müzakereler Kazakistan’da yapılacak

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Tokayev, söz konusu müzakerelerin Kazak tarafının teklifi üzerine Almatı’da yapılacağını belirterek, “Bu önemli toplantı, bağımsız …

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada

Tokayev, söz konusu müzakerelerin Kazak tarafının teklifi üzerine Almatı’da yapılacağını belirterek, “Bu önemli toplantı, bağımsız kalkınmanın temelini oluşturan tarihi Alma-Ata Deklarasyonu’nun yer aldığı Aralık 1991’de gerçekleştirilecektir. Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri arasında yer alan ve ülkeler arasındaki sınırların belirlenmesine ilişkin ilkeleri teyit eden bu anlaşmanın imzalandığı Almatı’da gerçekleşmiş olması semboliktir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Tokayev, toplantının Azerbaycan-Ermenistan anlaşmalarının pratikte uygulanmasına hizmet edeceğinin ve Güney Kafkasya’da güçlü ve uzun vadeli bir barışın hızla tesis edilmesine katkı sağlayacağının güvencesini verdiğini sözlerine ekledi.

Tokayev, 15 Nisan’da Ermenistan’a yaptığı resmi ziyarette, Ermenistan ile Azerbaycan arasında barış anlaşması imzalanmasına tam destek verdiklerini, Kazakistan’ın bu konuda iyi niyet misyonu üstlenmeye hazır olduğunu ifade etti.