Arnavutluk’ta protestolar devam ediyor! Yolsuzlukla suçlanan cumhurbaşkanının istifası istendi

Muhalefetteki Arnavutluk Demokrat Partisi ve Özgürlük Partisi’nin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla düzenlenen protestoya katılanlar Tiran Belediyesi önünde toplandı. Daha önceki protestolarda olduğu gibi, …

Muhalefetteki Arnavutluk Demokrat Partisi ve Özgürlük Partisi’nin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla düzenlenen protestoya katılanlar Tiran Belediyesi önünde toplandı. Daha önceki protestolarda olduğu gibi, göstericiler belediye binasına lastik yakıp molotof kokteyli, sis bombası ve diğer nesneleri atarak küçük bir yangına neden oldu.

Özgürlük Partisi Genel Sekreteri ve Tiran Belediye Meclis Üyesi Tedi Blushi, burada yaptığı konuşmada, bugünkü protestonun sırasıyla 10’uncu olduğunu, vatandaşların özgürlük ve hakları için protesto yaptığını belirtti. Eylemde güvenliği onlarca polis sağlarken, gösterilerin gerçekleştiği bölgeye giden bazı yollar kapatıldı.

Aralarında muhalefet partilerinin milletvekillerinin de yer aldığı protestocular, Tiran Belediye Başkanı Veliaj’ın istifasını ve “belediyedeki yolsuzluk vakalarının kınanmasını ve duyurulmasını” talep etti. Protestolar, eski belediye yetkililerinin “kamu görevlerini yerine getiren kişiler tarafından pasif yolsuzluk yapmakla” ve “varlıklarını açıklamayı reddetmek, varlıklarını gizlemek veya yanlış beyan etmekle” suçlanarak gözaltına alınmasının ardından Mart ayı sonlarında başladı. Daha önce de belirli aralıklarla protesto eylemleri gerçekleştiren göstericiler, eylemlerinin devam edeceğini duyurdu.