Anlaşma olsa da olmasa da Refah’a gireceğiz

İsrail Başbakanı Netanyahu, açıklamasında şunları söyledi: “Tüm hedeflere ulaşmadan savaşı durduracağımız düşüncesi söz konusu olamaz. “Tam bir zafer elde etmek için Refah’a gireceğiz ve anlaşmalı …

İsrail Başbakanı Netanyahu, açıklamasında şunları söyledi: “Tüm hedeflere ulaşmadan savaşı durduracağımız düşüncesi söz konusu olamaz. “Tam bir zafer elde etmek için Refah’a gireceğiz ve anlaşmalı veya anlaşmasız, oradaki Hamas taburlarını ortadan kaldıracağız” dedi.

ULUSLARARASI KAMUO, ‘REFAH’A GİRMEYİN’ DEMİŞTİ

Birleşmiş Milletler (BM), uluslararası yardım kuruluşları, Avrupa Birliği (AB) ve ABD başta olmak üzere pek çok ülke ve kuruluş, İsrail’in ‘Refah planına’ tepki göstererek, Refah’a yapılacak herhangi bir askeri operasyonun acılara neden olacağını söyledi. Sivil nüfusun katlanarak artması. Bunun olacağını duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail’in Refah’taki sivillerin güvenliğini garanti altına alacak bir plan sunmaması halinde söz konusu operasyona destek vermeyeceklerini söyledi.

BM ve AB yetkilileri ise kuzeydeki çatışmalardan kaçan sivillerin güneydeki Refah bölgesine sığındığını vurgulayarak, burada yapılacak bir operasyonun ‘katliama’ dönüşeceğinin altını çizdi.