Almanya’dan ‘Çok endişeliyiz’ mesajı! Scholz ve Fischer’in açıklamaları

Scholz, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze ile başkent Berlin’de düzenlediği ortak basın toplantısında, İran ile İsrail arasındaki gerginliğe ilişkin şunları söyledi: “İran’ın olası eylemlerinden kaynaklanan tehlikeleri …

Scholz, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze ile başkent Berlin’de düzenlediği ortak basın toplantısında, İran ile İsrail arasındaki gerginliğe ilişkin şunları söyledi: “İran’ın olası eylemlerinden kaynaklanan tehlikeleri çok ciddiye alıyoruz. Ben, Dışişleri Bakanı ve Bütün hükümet bu konuda elimizden gelen her şeyi yapıyor.” ” dedi.

Bu konuyu kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını ve her yönüyle konuştuklarını belirten Scholz, “Birçok ortak gibi biz de burada askeri bir faaliyetin yapılmaması gerektiğini doğru mesajlar vererek, açıkça ifade etmek için elimizden geleni yaptık.” dedi.

13-16 Nisan tarihleri ​​arasında Çin’e yaptığı ziyaretle ilgili olarak Scholz, bu ülkenin Almanya için önemli bir ekonomik ortak olduğuna dikkat çekerek, “Alman şirketlerinin haklarının güvence altına alınması gibi eşit koşulların sağlanmasıyla ilgili pek çok meselemiz var. Derhal tartışmamız gereken çok çeşitli konular var.” var.” dedi.

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI ‘BÜYÜK ENDİŞEYİZ’ DEDİ

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, İran ile İsrail arasında artan gerilimden “çok kaygılı” olduklarını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Fischer, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, “Ortadoğu’daki durum şu anda son derece gergin ve bunu büyük bir endişeyle izliyoruz.” dedi. söz konusu.

İran ile İsrail arasındaki gerilim nedeniyle Dışişleri Bakanlığı’nda kriz masasının bir araya geldiğine işaret eden Fischer, tüm senaryolara göre hazırlık yaptıklarını vurguladı.

Fischer, bölgedeki gerilimin azaltılması gerektiğine dikkat çekerek, “Yeni bir ciddi askeri çatışmanın yaşanmaması için gerilimin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.