Almanya’da ajan kaosu, bomba ve suikast alarmı!

Almanya’daki son istihbarat gelişmeleri Avrupa’da endişe yaratıyor. Çin adına çalışan ajanlar ülkeden ileri teknoloji kaçakçılığı yaparken, Rusya adına çalışan ajanlar da Alman topraklarında sabotaj ve …

Almanya’daki son istihbarat gelişmeleri Avrupa’da endişe yaratıyor. Çin adına çalışan ajanlar ülkeden ileri teknoloji kaçakçılığı yaparken, Rusya adına çalışan ajanlar da Alman topraklarında sabotaj ve suikast planlıyor. Alman istihbaratının çökerttiği hücre üyelerinin verdiği ifadeler her şeyi ortaya koyuyor. Çin ve Rusya, Avrupa’daki istihbarat operasyonlarının merkezini Almanya’ya taşıdı.

ÇİN’E TEKNOLOJİ SATTILAR

Resmi makamlar, geçtiğimiz Pazartesi günü Almanya’nın Frankfurt kentindeki Bad Homburg yerleşim yerinde casusluk yaptıkları gerekçesiyle üç Alman vatandaşının tutuklandığını açıklamıştı. Tutuklanan kişilerin ülkenin askeri teknolojilerini Çin’e sattıkları iddia edildi. Ayrıca şüphelilerin Haziran 2022’den bu yana Çin istihbaratı için çalıştıkları da ortaya çıktı. Şüphelilerin bir yandan Almanya’da üretilen üstün teknolojik bilgiyi, diğer yandan da ülkede ileri teknolojiye sahip özel bir lazer sistemini Çin’e sattıkları belirtiliyor. Alman savcılığı tarafından Thomas R. isimli kişinin casus hücresinin elebaşı olduğu da belirtildi.

Almanya’da Çin ve Rusya adına çalışan ajanların faaliyetleri ülkede endişe yaratıyor.

ACENTE ŞİRKETİ

İstihbarat medyasından edinilen bilgiye göre elebaşı Thomas R., Çin Devlet Güvenlik Bakanlığı’na bağlı olarak Almanya’da “askeri kullanıma uygun veya üretilmiş ileri teknolojilerin elde edilmesi” ile görevlendirildi. Öte yandan Herwig F. ve Ina F. kodlu diğer iki şüphelinin Almanya’nın Düsseldorf kentinde şirket sahibi olduğu ve bu şirket aracılığıyla Alman bilim insanları ve araştırmacılarla bağlantı kurarak iş yaptıkları da öğrenildi.

ABD TESİSİNE SALDIRI

Öte yandan Rusya adına istihbarat faaliyetleri yürüten iki Alman vatandaşının, Almanya topraklarındaki askeri ve endüstriyel tesislere yönelik sabotaj ve suikast planlamalarına karıştığı belirtildi. Edinilen bilgiye göre, tutuklanan isimler “Ukrayna’ya gönderilen askeri yardımı sabote etme” planı yaptıklarını da itiraf etti. Dieter S (39) ve Alexander J (37) kodlu ajanların ABD yönetimindeki bir askeri tesise saldırı planladıkları da ortaya çıktı. İstihbarat haber sitelerine göre Almanya, Fransa’nın yanı sıra Rusya’da Wagner saflarında paralı asker olarak savaşan ve geri dönmeye başlayan vatandaşlarını da inceleme ve izlemeye başladı.

Almanya'da ajan kaosu, bomba ve suikast alarmı!  - Resim: 2
Alman uzmanlara göre Çin ve Rusya’nın Avrupa istihbarat operasyon merkezlerini Berlin’e taşıması ihtimali yüksek (resimde).

BERLİN MERKEZ Mİ OLDU?

Haber Global Web Özel’e konuşan ve ülkenin dış istihbarat birimi BND’den (Federal İstihbarat Servisi) emekli olan uzman PD’nin verdiği bilgiye göre Almanya, Çin’i Avrupa’nın en büyük stratejik rakibi ve ekonomik açıdan en büyük tehdit olarak görüyor. kıtanın bağımsızlığı. görmek. Çin, bir süredir hem sahada hem de dijital ortamda Almanya’ya karşı istihbarat faaliyetleri yürütmeye çalışıyor.

Emekli Alman uzmana göre Çin, Avrupa’da ağırlıklı olarak mali, endüstriyel, teknolojik ve bilimsel istihbarat üzerine çalışsa da bu faaliyetlerin merkezini Almanya olarak belirledi. Uzmana göre, elde edilen deliller sonucunda Almanya, son altı ayda yok edilen casus hücrelerinin Kremlin ve Pekin ile bağlantılı olduğundan oldukça emin. Alman istihbarat analistlerine göre Çin ve Rusya, ülkenin askeri ve savunma harcamalarında ciddi artış olması, Avrupa’nın finans ve sanayi merkezi olması, savaşa ev sahipliği yapan ülkelerden biri olması gibi nedenlerle Avrupa istihbarat operasyon merkezlerini Berlin’e taşıdı. Avrupa’daki çoğu NATO ve ABD tesisi. taşınmış olma ihtimali yüksektir.

emre.ozturk@haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel