Afganistan’daki sel mağdurlarına Türkiye’den 24 ton insani yardım

Afganistan’daki sel mağdurları için Türkiye’ye 24 ton yardım gönderildi. Afganistan’daki sel mağdurları için Türkiye’den gönderilen 24 ton insani yardım, Mezar-ı Şerif Havalimanı’na ulaştı. Türk Kızılayı …

Afganistan’daki sel mağdurları için Türkiye’ye 24 ton yardım gönderildi.

Afganistan’daki sel mağdurları için Türkiye’den gönderilen 24 ton insani yardım, Mezar-ı Şerif Havalimanı’na ulaştı.

Türk Kızılayı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından hazırlanan yardım malzemelerini taşıyan Türk Hava Kuvvetlerine ait askeri kargo uçağı, Afganistan’ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif Havalimanı’na indi.

Yardımda 2 bin battaniye, 14 bin 300 kilogram gıda malzemesi ve 7 ton ilaç yer alıyor.

Türkiye’den gönderilen yardımlar, selden en çok etkilenen Baghlan, Tahar ve Badakhshan illerindeki selden etkilenen Afgan ailelere önümüzdeki günlerde dağıtılacak.

300’DEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) verilerine göre, 10-11 Mayıs tarihlerinde meydana gelen aşırı yağış ve su baskını nedeniyle en fazla hasar Badakhshan, Tahar ve Baghlan vilayetlerindeki 21 ilçede meydana geldi.

BM Dünya Gıda Programı (WFP), sel nedeniyle 300’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Afganistan’da kış aylarında havaların ısınmasıyla yağan karların erimesi, şiddetli yağışlar ve altyapı yetersizliği sonucu oluşan su baskınları can ve mal kaybına neden oluyor. Bu yüzden ülkede her yıl yüzlerce insan hayatını kaybediyor.

Afganistan’da zaman zaman meydana gelen doğal afetlerin ardından Türk Kızılayı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve AFAD gibi Türk kurumları mağdur ailelere yönelik yardım projeleri yürütüyor.