ABD’de kasırga ve kasırga felaketi: 23 ölü

Yaklaşık 2 gündür ABD’nin farklı bölgelerinde etkili olan hortum ve kasırgaların faturası ağır oldu. Yerel yetkililerden alınan bilgiye göre, şiddetli rüzgarın neden olduğu kazalarda hayatını …

Yaklaşık 2 gündür ABD’nin farklı bölgelerinde etkili olan hortum ve kasırgaların faturası ağır oldu. Yerel yetkililerden alınan bilgiye göre, şiddetli rüzgarın neden olduğu kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısı en az 23’e çıktı.

Teksas’ta 7, Oklahoma’da 2, Arkansas’ta 8, Kentucky’de 5 ve Alabama’da 1 kişinin hayatını kaybettiği belirlenirken, devam eden elektrik kesintilerinden ülke genelinde en az 400 bin kişinin etkilendiği bildirildi.

YETKİLİLER UYARILMIŞTI

Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), Washington DC, Kuzey Carolina, Virginia ve Maryland’de yaşayan yaklaşık 16 milyon insan için bir “kasırga nöbeti uyarısı” yayınlayarak, sakinleri olası risklere karşı uyanık olmaya çağırdı. Ayrıca New York, Pensilvanya ve New Jersey’de yaşayan yaklaşık 30 milyon kişi için de “fırtına nöbeti uyarısı” yayımlandı.

ABD BAŞKANI JOE BIDEN VALİLERLE GÖRÜŞTÜ

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın kasırga ve kasırgalardan etkilenen bazı eyaletlerin valileriyle telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. Biden’ın Oklahoma Valisi Kevin Stitt, Arkansas Valisi Sarah Huckabee Sanders ve Teksas Valisi Greg Abbott ile görüşerek taziyelerini ilettiği ve gerekirse hükümetin afet bölgelerine federal destek sağlayacağını belirttiği bildirildi.