ABD’de günlük hava yolcu rekoru kırıldı

Rekor seyahat, ABD yaz seyahat sezonunun başlangıcını işaret eden Anma Günü hafta sonuna denk geliyor. Geçtiğimiz hafta, önde gelen ABD havayollarını temsil eden bir grup, …

Rekor seyahat, ABD yaz seyahat sezonunun başlangıcını işaret eden Anma Günü hafta sonuna denk geliyor. Geçtiğimiz hafta, önde gelen ABD havayollarını temsil eden bir grup, rekor yaz seyahati tahmininde bulundu; taşıyıcıların geçen yıla göre yüzde 6,3 artışla 271 milyon yolcu taşıması bekleniyor.

TSA, Cuma günkü seyahatin Kasım ayında yaklaşık 2,91 milyon hava yolcusunun taranmasıyla rekor kırdığını söyledi. Ajans, şimdiye kadarki en yoğun 10 seyahat gününden beşinin 16 Mayıs’tan bu yana gerçekleştiğini kaydetti.

Airlines for America, ABD’li havayolu şirketlerinin bu yaz günlük 26.000’den fazla uçuş gerçekleştirmeyi planladıklarını, bu rakamın 255 milyon yolcu taşıyacakları 2023’e göre yaklaşık 1.400 veya yüzde 5,6 artış olduğunu söyledi. Yaz seyahat sezonu tahmini 1 Haziran ile 31 Ağustos arasındaki dönemi kapsamaktadır.