ABD’de başkanlık yarışı… 4 eyalette ve Washington DC bölgesinde ön seçimler yapıldı

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak 60. başkanlık seçiminde hangi adayların yarışacağını ön seçimler belirlemeye devam ediyor. Her ikisinin de rakipsiz olması nedeniyle bir bakıma “formalite” olarak …

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak 60. başkanlık seçiminde hangi adayların yarışacağını ön seçimler belirlemeye devam ediyor.

Her ikisinin de rakipsiz olması nedeniyle bir bakıma “formalite” olarak devam eden ön seçim sürecinde, dün New Jersey, Montana, Güney Dakota ve New Mexico eyaletlerinde yapılan ön seçimleri Demokrat aday Biden ve Cumhuriyetçi aday Trump rahatlıkla kazandı. Washington DC’de.

New Jersey’de yapılan seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Demokratların tek adayı olan ABD Başkanı Biden, Demokrat Parti seçmenlerinden yüzde 88 oy alarak yarışı rahat bir şekilde kazandı.

Biden’ın İsrail’in Gazze saldırılarına verdiği destek karşısında sandıkta “kararsız” oy oranı yüzde 8,6’ya ulaştı.

New York’ta yapılan “susma marjı” davası sonucunda 30 Mayıs’ta jüri tarafından suçlu bulunan ve Cumhuriyetçiler arasında rakipsiz kalan Trump, oyların yüzde 98’ini aldı.

Montana, New Mexico ve Güney Dakota gibi diğer eyaletlerdeki resmi olmayan sonuçlara göre Biden ve Trump, partilerinin başkan adayları olarak yarışı önde tamamladılar.

Biden ve Trump’ın adaylıkları, Demokratların 19 Ağustos’ta Chicago’da, Cumhuriyetçilerin ise 15 Temmuz’da Milwaukee’de yapacakları parti kongrelerinde resmiyet kazanacak.

Trump ve Biden’ın bir kez daha karşı karşıya gelmesinin beklendiği ABD’de başkanlık seçimleri 5 Kasım 2024’te yapılacak.