ABD, İran’ın İsrail’e saldırısı konusunda kendilerine bilgi verildiğini yalanladı

İran’ın İsrail’e saldırısının yansımaları devam ederken ABD cephesinden yeni bir açıklama geldi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İranlı yetkililerin İsrail’e yönelik …

İran’ın İsrail’e saldırısının yansımaları devam ederken ABD cephesinden yeni bir açıklama geldi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İranlı yetkililerin İsrail’e yönelik saldırının zamanlaması ve hedefleri konusunda ABD’ye önceden bilgi verdiği yönündeki iddiaların “saçma” olduğunu söyledi.

Kirby, “İran bize asla bir zaman veya hedef bildiren bir mesaj vermedi” dedi ve ekledi: “İran’ın bize ne yapacaklarına dair bir mesaj gönderdiği yönündeki tüm bu söylentiler saçma.” “İran aradı ve ‘300 seyir füzesi ve insansız hava aracıyla İsrail’i vurmak üzereyiz’ dedi. Size haber vermek istedik. “Bu arada, insanların ‘Vuracağımız şey bu mu?’ diyeceği bir dünya hayal edebiliyor musunuz?” Kirby, “Üzgünüm, öyle bir şey olmadı. Duydukları hakkında size hangi kaynakların bilgi verebileceğini bilmiyorum. “Duyduklarımızı söylüyorum” dedi. ABD’nin İran’la iletişim kurduğunu doğrulayan Kirby, bu iletişimin detayları hakkında bilgi vermedi. Kirby, bunların hiçbirinin İran’ın hafta sonu saldırısının ayrıntılarıyla ilgili olmadığını vurguladı.

İRAN MİSİLLEME SALDIRISI GERÇEKLEŞTİRDİ

İran, geçen hafta insansız hava araçları ve füzelerle İsrail topraklarını hedef almış, İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan yapılan açıklamada, “Siyonist rejimin Şam’daki İran konsolosluğuna saldırısına karşılık Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri, Siyonist rejimin topraklarına onlarca insansız hava aracı ve füze ateşlendi.” ifadeler kullanıldı. İran’ın saldırıyı önceden ABD’ye bildirdiği iddiaları kamuoyuna yansıdı.