ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Çin’i ziyaret edecek

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin daveti üzerine 24-26 Nisan tarihleri ​​arasında ülkeye geleceğini duyurdu. …

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin daveti üzerine 24-26 Nisan tarihleri ​​arasında ülkeye geleceğini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, Bilinken’in ziyareti kapsamında Çinli üst düzey yetkililerin, Ortadoğu’daki kriz de dahil olmak üzere ikili, bölgesel ve küresel konuları görüşmek üzere başkent Pekin ve Şanghay’da bir araya geleceği belirtildi. Ukrayna’daki savaş ve Güney Çin Denizi’ndeki sorunlar. Yetkililerle görüşmelerde bulunacağı belirtildi.

Açıklamaya göre Blinken, ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Kasım ayında Kaliforniya’da yapılan zirvede narkotikle mücadele işbirliği, ordu-asker iletişimi, yapay zekanın yeniden başlatılması konularında verdikleri taahhütlerin yerine getirilmesine yönelik devam eden çabaları da ele aldı. ve insanlar arası bağların güçlendirilmesi. çalışmaları görüşecek. Blinken ayrıca iki ülkenin aynı fikirde olmadıkları alanlarda bile rekabeti sorumlu bir şekilde yönetmelerinin önemine de değinecek.

Ülkeyi ikinci kez ziyaret edecek olan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Haziran 2023’te Çin’e gitti. 2 Nisan’da telefon görüşmesi yapan ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, en son Asya Konferansı çerçevesinde görüşmüştü. -Pasifik Ekonomik İşbirliği Zirvesi (APEC) Kasım 2023’te ABD’nin San Francisco kentinde düzenlendi.