7 yaşındaki oğlunu İspanya’da dağlara kaçıran Finli kadın yakalandı!

Eski kocasıyla ortak velayet hakkına sahip olduğu çocuğunu kaçırdığı iddiasıyla aranan Finlandiyalı kadın ve çocuğu, İspanya’da yakalandı. Suyu ve elektriği olmayan bir kulübede yalnız yaşamaya …

Eski kocasıyla ortak velayet hakkına sahip olduğu çocuğunu kaçırdığı iddiasıyla aranan Finlandiyalı kadın ve çocuğu, İspanya’da yakalandı.

Suyu ve elektriği olmayan bir kulübede yalnız yaşamaya çalıştığı anlaşılan kadın ve çocuğu, uzun aramaların ardından Cantabria’da yakalandı.

Cantabrian Sivil Muhafızları 38 yaşındaki kadını yakaladı. Vega de Pas dağlarındaki kulübede bulunan kadın ve çocuğun durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Avrupa çapında çıkarılan arama ve tutuklama emriyle başlayan süreçte bir kadının, ortak velayetini aldığı 7 yaşındaki oğlunu kaçırdığı belirtildi.

Finlandiyalı kadın, birkaç hafta önce Cantabria’da bazı çiftçilerle karşılaştığını söyledi. Polis, La Costera bölgesinde bir kadın ve bir çocuk gördüğünü söyleyen çiftçilerin verdiği istihbarat üzerine harekete geçti.

Bunun üzerine polis o bölgede arama yapmaya başladı. Kadına ait olduğu tespit edilen araç El Estallo’da bulundu. Ancak ne kadının ne de çocuğunun izine rastlanamadı. Aramalar aracın konumuna göre genişletildi. Son olarak kadın, dağın ortasında izole bir bölge olan, yalnızca yürüyerek ulaşılabilen ve en yakın yerleşim yerine 1 saat uzaklıktaki Bustapellon’da taş bir kulübede yakalandı.

Kadın tutuklanırken çocuk Finlandiya’ya gönderildi.