27 ülke tereddüt etti, Mehmetçik ‘Ben yapabilirim’ dedi

Türk askerleri, Kosova’da barış ve istikrara katkı sağlamak amacıyla 25 yıldır NATO çatısı altındaki Kosova Gücü’nde görev yapıyor. Bölgedeki durum hassastır ve devriye görevi son …

Türk askerleri, Kosova’da barış ve istikrara katkı sağlamak amacıyla 25 yıldır NATO çatısı altındaki Kosova Gücü’nde görev yapıyor. Bölgedeki durum hassastır ve devriye görevi son derece önemlidir.

Haber Global bölgenin nabzını tuttu. Son iki yıldır özellikle Sırbistan sınırına yakın noktalarda yaşanan gerginlikler, Mehmetçik’in bölgede görev yapmasının önemini bir kez daha ortaya çıkardı.

Kosova’daki 28 Barış Gücünün (KFOR) 23’ü NATO üyesidir. 4600’den fazla personel görev yapıyor. Ancak söz konusu ülkelerin askerleri sınırın sıfır noktasında görev yapmayı riskli buluyor.

Baniska Köyü kuzeybatısında yer alan idari hat alanındaki gözlem noktası. 67 kilometrelik idari hat ise Mehmetçik’in sorumluluğunda. Gözetim faaliyeti 7/24 devam etmektedir.

Mehmetçik her türlü senaryoya hazır. Toplumsal olaylara müdahale eğitimleri aralıksız devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, 2011 yılından bu yana 2905 Kosova güvenlik personeline çeşitli konularda eğitim verdi. 2016 yılında başlayan çalışmayla 175 Kosova güvenlik personeline Türkçe dil eğitimi verildi.